Therapie bij overgewicht

Overgewicht is een thema dat erg leeft in de wereld. Het terugdringen is een belangrijk speerpunt voor veel landen. Kijk maar eens naar alle programma’s op televisie en artikelen in tijdschriften en kranten. Ons gewicht is een veel besproken onderwerp, ook in verband met gezondheidsklachten die ontstaan door overgewicht.

De meeste mensen weten dat je overgewicht het beste kunt aanpakken met een voor het individu passend dieet en voldoende lichaamsbeweging. Maar dan nog kan het zo zijn dat het afvallen moeizaam verloopt. Reflexzonetherapie is een behandelmethode die zeer positief kan werken in het proces om gewicht te verliezen. Reflexzonetherapie stimuleert het herstel van het natuurlijk evenwicht in het lichaam waardoor het weer beter gaat functioneren.

Een reflexzonetherapeut neemt de tijd voor u en heeft aandacht voor zowel het lichamelijke als emotionele welbevinden. Het hele traject van afvallen (en daarna het bereikte gewicht vasthouden) is een moeilijk traject dat veel doorzettingsvermogen vereist. Reflexzonetherapie kan hierbij een welkome ondersteuning zijn.

Bovendien worden de kosten van de behandelingen voor een groot gedeelte vergoed door de (Nederlandse) ziektekostenverzekeraars (mits aanvullend verzekerd)

Heeft u genoeg van het jojo-effect of zijn er speciale redenen waarom afvallen voor u moeilijk is? Maak dan een afspraak en ontdek de kracht van reflexzonetherapie.