Therapie bij Kinderen

Bij kinderen wordt er niet alleen naar de klacht gekeken maar vooral ook naar het kind zelf. Door regelmatig gemasseerd te worden kan je kind een sterker immuunsysteem en een betere stofwisseling krijgen.

Baby en peuter.

Bij baby en kleuters kan reflexologie ingezet worden bij veel huilen, darmkrampjes, tandjes krijgen, slaapproblemen of verkoudheden.

Uw baby ligt tijdens de behandeling op uw buik, uw kleuter zit op uw schoot en zowel ouder als kind krijgen een reflexzonemassage op de voeten. Als ouder is het goed mogelijk om diverse grepen zelf te leren zodat je je kindje ook thuis kunt masseren.

Kleuter en schoolkind.

Bij kinderen in de basisschoolleeftijd kan reflexologie nuttig zijn bij klachten als bedplassen, hoofdpijn, darmproblemen of slaapproblemen.

Puber.

Voor pubers is de weg naar volwassenheid een periode van grote veranderingen, op zowel lichamelijk ols geestelijk gebied. Hormonale schommelingen kunnen zorgen voor wisselende emoties, menstruatieklachten, acne, buik- en hoofdpijnklachten of examenstress. Ook in deze leeftijdsgroep brengt reflexologie balans en ontspanning.