Reflexzonetherapie

Wat is reflexzonetherapie?

Deze vorm van therapie stimuleert de reflexzones van het lichaam die zich bevinden op voeten, handen en hoofd. Door de reflexzones te masseren wordt de energiestroom in het hele lichaam geactiveerd. Zuurstof en voedingsstoffen kunnen zodoende weer alle gebieden bereiken waardoor het lichaam in balans komt. Hierdoor heeft het een diepgaande invloed op lichamelijke en geestelijke ontspannning. Blokkades in het lichaam kunnen zo worden opgeheven waardoor ook klachten kunnen verdwijnen.

Bij heel veel klachten zijn reflexzonemassages goed toepasbaar en het werkt ook preventief. Door regelmatig een reflexzonemassage te ondergaan blijft de energiestroom in het lichaam geactiveerd waardoor aandoeningen minder kans krijgen. Na afloop voelt u zich ontspannen, fit en vitaal.

Deze methode is echter geen vervanging van een behandeling door een arts maar kan wel ondersteunend werken bij een reguliere behandeling.

Bijvoorbeeld voor mensen die vaak hoofdpijn hebben en hiervoor regelmatig medicijnen slikken. Door het stimuleren van de zones van het hoofd, nek en schouders vind er ontspanning en doorstroming in deze gebieden plaats waardoor klachten verminderen. Het lichaam wordt gestimuleerd tot genezing zonder gebruik van medicijnen.

Bij welke klachten kan reflexzonetherapie u helpen?

  • Lichamelijke klachten zoals b.v. hoofdpijn of migraine, gewrichtsklachten, problemen met spijsvertering of ademhaling. Maar ook zwangerschapsklachten of menstruatie/overgangsklachten.
  • Psychische klachten zoals b.v. stress, burn-out of vermoeidheid door slaapproblemen.
  • Verontreiniging van het lichaam door medicijngebruik, na ziekte of na een operatie.

Voor wie is het geschikt?

Het is geschikt voor iedereen, van jong tot oud. Als u bepaalde klachten heeft of als u preventief aan uw gezondheid wil werken. De behandeling wordt zoveel mogelijk afgestemd op uw behoefte.

Wat kunt u verwachten bij een behandeling?

Een behandeling begint altijd met een gesprek. Aan de hand van een aantal vragen gaan we de klachten in beeld brengen en wordt een persoonlijk behandelplan gemaakt. Daarna volgt de massage.

De eerste behandeling duurt, inclusief gesprek, ongeveer 90 minuten. De vervolgbehandelingen duren 60 tot 75 minuten.

Het aantal vervolgbehandelingen is afhankelijk van de klacht. Chronische klachten vragen vaak meer tijd om te genezen. Over het algemeen is een keer per week behandelen voldoende, gedurende een bepaalde periode. Bij chronische klachten kan een regelmatige ‘onderhouds’ behandelingen zinvol zijn. 1x in de 4 tot 6 weken een massage is dan al voldoende.

Sommige mensen zien op tegen een massage aan de voeten. Ze zijn bang dat het kietelt of schamen zich voor niet zulke mooie voeten. Een voetmassage is stevig en direct dus kietelen doet het zeker niet. Verder is elke voet net zoals elk mens uniek. Vorm, eelt, kloven enz. hebben allemaal een betekenis en kunnen helpen met het achterhalen van de oorzaak van de klacht. Weten waar iets vandaan komt is vaak een eerste stap naar vermindering van de klacht.

Wat wordt vergoed?

Ik ben volledig gediplomeerd en aangesloten bij beroepsvereniging VNRT en geregistreerd RBCZ therapeut. Zij waarborgen de kwaliteit waardoor de kosten van de behandelingen door de meeste zorgverzekeraars geheel of grotendeels worden vergoed afhankelijk van het door u gekozen pakket. Bij tarieven en vergoedingen vind u meer informatie.